pátek 30. května 2014

5 tipů, jak ráno vypadat odpočatě (bez make-upu)

JDEME NA TO

Vstáváš brzo? Poradím, jak budeš fresh i po nedostatku spánku.
Použití očního krému s obsahem kofeinu, nanesení světlých rozjasňujících stínů do vnitřního koutku oka, vymalování slzné hrany oka bílou tužkou a následné nalíčení horních i spodních řas a samozřejmě použití bronzovacího pudru. To jsou všeobecně známé kosmetické triky. Tady je hned několik dalších, při kterých líčidla nebudete potřebovat.


1. Vstávat a cvičit
Vstát si o hodinu nebo dvě dřív a jít si zacvičit, to opravdu funguje. Ranní cvičení probudí orgány, kosti a svaly, a celkově tak po dlouhém spánku tělo nahodí do režimu pohotovosti. Rozproudí krev v žilách, což vám dodá potřebnou zdravou barvu.
Že je to hrozná představa a ty se ráno do posilovny rozhodně nevymotáš? Nevadí. Zkus si alespoň patnácti minutové cvičení z YouTube, projet se na kole anebo párkrát oběhnout blok.

2. Náušnice, prosím
Pár náušnic s barevnými kamínky, to je to, co po ránu potřebuješ. Čím víc kamínků, tím větší efekt budou mít. Jejich barvy se budou krásně odrážet na pleť, a budeš tak vypadat, jako by ses vyspala dorůžova. Mentolová, smaragdová, tyrkysová nebo ametystová. To jsou barvy s největším efektem.

3. Ledová voda
Pro rozespalého člověka to jsou hotová muka. Nicméně oplachování obličeje ledovou vodou opravdu funguje. Léčba šokem mozku pomáhá nastartovat, a navíc také otevírá oči. Máš-li dost odvahy na to, pustit na sebe studenou vodu (zkus vydržet 10 sekund), rozhodně neváhej a udělej to. Tělo tak zažije raketový start! Pokud máš problém s opuchlými víčky, dejte si do mrazáku vždy večer před vstáváním dvě lžíce a ráno si je přiložte na oči. Po zchlazení otok zmizí.

4. Dopřej si citrusy
Pokud zažíváš dopoledne těžký útlum energie, dopřej si citrusy. Ty tě během chviličky postaví na nohy. 
Pokud na exotické plody, jako je pomeranč, citron nebo grapefruit, zrovna nemáš chuť, alespoň si k nim přivoň. I tak málo stačí k tomu, aby mozek dostal povzbuzující signál a začal lépe fungovat. Ano, i sprchový gel s vůní citrusů se počítá!


5. Pij tolik, kolik můžeš
Není to žádná věda – vše živé bez vody vadne a my nejsme výjimkou. Na pracovním/školím stole tak měj celý den připravenou lahev s vodou a doplň ji pokaždé, když ji vypiješ. Důkladná hydratace neprospívá pouze orgánům, ale také pleti.

xoxo Livy

8 komentářů:

  1. Jednu dobu jsem ráno běhala 5 minut na stroji. Rozhodně to pomohlo, ale vyhrabat se z té postele dřív je pro mě v poslední době to co mi zabraňuje ráno vklidu stíhat autobus nato cvičit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to dělá taky problém brzy vstávat, ale na toto bohužel žádnou radu nemám :/

      Vymazat
  2. Dobrý článek :) zrovna to o těch citrusech jsem nevěděla :D

    OdpovědětVymazat
  3. zkusím se občas dokopat vstát dřív! :D ale super článek ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Velice pochopitelny článek.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš krásný komentář !