sobota 24. května 2014

DIY: Balzám na rty

Kokosový balzám

Čauko, jsem tu po delší době a konečně přidávám DIY :) takže... Balzám na rty je jedním z kosmetických produktů, na který nedají dopustit ani ženy a dívky, které na líčení příliš nefandí. Je to celoroční beauty nutnost. Vybírat můžeš z úplně bezbarvých či lehce, nebo naopak silně tónovaných. Je jen na tobě, jestli balzám bude hrát spíš roli dekorativního, nebo pěsticího kosmetického produktu. Tento recept je podomácku vyrobený, je plný vyživujících ingrediencí, jež o rty budou po použití luxusně pečovat.


Ingredience
2 lžíce kokosového oleje
1 lžíce pastilek včelího vosku
1 lžíce bambuckého nebo kakaového másla


TIP: Investovat do kvalitních ingrediencí se opravdu vyplatí. Balzám po nich bude mít doslova zázračné účinky. Čisté bambucké máslo na internetu při troše hledání seženete za rozumnou cenu.

Postup
 Do vodní lázně umísti skleněnou nádobu a vodu začni ohřívat. Nikdy ji nevař. V nádobě rozpusť kokosový olej, včelí vosk a máslo. Důkladně míchej, aby se vše dokonale propojilo. Dej pozor, aby se do směsi nedostala ani kapka vody. Pro přenesení směsi do kalíšku použij kapátko.


TIP1: Pokud chceš balzám obarvit, přidej jednu kapku libovolného odstínu přírodního barviva. Luxusní záležitostí se domácí balzám stane, když do něj dodáš vonný extrakt. Největším favoritem je vanilka nebo letní limetka. Do směsi můžeš přidat i kapku éterického oleje z máty peprné nebo levandule. Vytunit si ho můžeě přesně podle svých představ! 

 PS: Můžete se těšit na DIY: Růžová voda :))

 Máte take nějaké zkušenosti s balzámy?

Livy 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš krásný komentář !