pátek 9. května 2014

WASHI TAPES - Izolepky z rýže

Kdo to, co to ?


Psal se rok 2006, když skupina japonských umělců, která pracovala pro značku Kamoi Kokashi Co., se rozhodla ukázat vedení, že pásky, které byly původně jen k průmyslovému použití, mohou mít i své kreativní využití. Vznikly masking tapes. Původně se vyrábělo pouze 20 barev a byly k dostání jen na japonském trhu. ale kvůli své oblíbenosti si ale časem získaly místo na celém světě a dostaly se i k nám. Už dávno neplatí 20 barev, ale tisíc vzorů, několik odstínů a různé velikosti.


Svou oblibu si získaly díky své všestrannosti. Mají nízkou lepivost, takže se můžou beze strachu nalepovat a zase odlepovat, aniž by něco poničily. A drží stále!! Díky tomu, že jsou z rýžového papíru, je snadné je trhat. Nemáte-li po ruce nůžky, nehte zuby v puse! Stačí snadno utrhnout, a co víc. Další věc, která mě uchvátila, je popisovatelnost pásků.  Skvělé třeba v diáři nebo na nástěnce!

Jak je využijete?


Těch nápadů je asi tolik, kolik máte v hlavě myšlenek. A teď vážně - je to nepřeberné množství, kam s tím! Washi pásky můžete použít na balení dárků, výrobu přáníček či kartiček k dárkům. Ideální je k nalepení obrázku na zeď či zkrášlení obyčejného rámu fotografie. Co se mi líbí, je nápad udělat si z washi tapes koberec - prostě ho nalepíte třeba na plovoučku nebo parkety, je to úžasné!

Další příklady použití

  • k ozdobení květináče
  • na klávesnici
  • do diáře na označení události či vytvoření záložky
  • na nábytek, zejména bílý, jemuž dají nezaměnitelný vzhled 

Za kolik je seženete?

279,- Ano, za takovou srandu je možná dost, ale pokud člověk srovná cenu za jeden kus s cenou, za kterou se prodává masking tape třeba na Papelote.cz, vyjde to skoro o 50,- levněji!






Varianta, která se mi líbí, je přístupná jak pro čtenáře z České republiky, tak i ze Slovenska, je e-shop Washi Pásky* Japonských dekoračních pásek tu seženete snad milion! :) Cenové spektrum je poměrně široké, jeden kus pořídíte i za 35,-.  Nemám ráda, když cena poštovného a balného převýší mou skromnou objednávku i dvojnásobně. Ale tady je to prima, do ČR za 37,- a do  SR za 33,-. Myslím, že to je dobré ne? :)

Livy :)
 
tento článek není z mé hlavy :) 

6 komentářů:

  1. Tyto pásky jsou prostě nádherné - ale vážně je to moc peněz za takovou prkotinku :) Stejně bych to nevyužila, jak se znám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou nádherné, ale drahé..přesně tak, ale řekni mi, co v dnešním světě není drahé? :-) skoro všechno je zbytečně drahé
      Naopak, já bych si s těma paskama vyhrála dokonale :-D celý pokoj by byl polepený :-D

      Vymazat
  2. Bože -_- ty jsi ubohá a ještě tu mou odpověď smaže :OO zlatíčko já vím že neuneseš pravdu ,ale nemyslela jsem si že jsi až taková kráva takže pro příště tě moc prosím abys vytvořila svůj článek a nekopírovala :) jo ?:OO

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano smazala, omylem :3 ale pokud nevidíš na konci článku je ,,tento článek není z mé hlavy" to ti nestačí??!!

      Vymazat
  3. Washi pásky jsou skvělé!:) tahle holka http://www.blueberrypink.cz/ je má hrozně ráda a má o nich spousty návodů a všeho:) Jestli ji neznáš doporučuji ti se na ni kouknout, má vážně skvělé DIY:)!.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš krásný komentář !