pondělí 4. srpna 2014

Tattoos...

Tattoos?
Wow, tento článek mě napadl ve snu. Zdálo ve mi, že jsem si na obličej nechala vytetovat písmeno L a O.. nevím proč zrovna L a O a také nevím proč zrovna na obličej, ale myslím si že jsem chtěla mít na tváři nápis asi LOVE a nějak to tatérka nestihla. No jo, já mám vždy zvláštní sny :P Je mi 15 a chtěla jsem ho už teď k 15. tým narozeninám. Mamka ale řekla, že v žádným případě, protože jsem na to mladá a navíc bych toho mohla někdy litovat.. Říká se, že když si uděláš v patnáct tetování tak jak rosteš tak se ti to tetování roztáhne, kdo ví ale co je na tom pravdy. 
 


 
Toto se mi hrozně líbí, jenže už je to už ohraný, každý to má, tyto nápisy a ještě k tomu na zápěstí.
Já bych chtěla mít tetování 3 a už vím i který bude první a kde a co.. Bude za pravým uchem, ale neřeknu co to bude. Jo za uchem to bude hodně bolet, ale co pro krásu neudělat ne? :D
Vím, že na kost je to hrozně bolestivé, proto další tetování bude už na svalu, spíše na noze ;)
No? a to poslední vím na 100% co to bude i kde, nechtěla jsem říkat nic a nikomu co to bude, ale důvod říkat nemusím.
 
Toto chci, krásné ne?


Líbí se vám tetování, ale...

Máte před sebou rozhodnutí, zda se svěříte do ruky tatéra, který na vašem těle vytvoří více či méně umělecké dílo. Možná, že vám pomůžeme tento problém vyřešit, když si uvědomíte, že:
  • nemá smysl s rozhodnutím spěchat. Motiv si můžete v klidu vybírat i několik měsíců, protože by měl vyjadřovat především vaši osobnost, protože vás bude s největší pravděpodobností provázet celý život a nic jiného na sebe neupozorní víc, než viditelné tetování.

  • vyberte si v klidu a s rozmyslem, zda se necháte tetovat trvale nebo dočasně. Dočasné tetování se liší druhem použitých pigmentů a vydrží zhruba pět let.

  • zkuste se zamyslet nad stylem, jakým chcete své tělo ozdobit, aby trvalé tetování, které jste si vybrala ve dvaceti letech, ve vašich čtyřiceti nevypadalo třeba i směšně.

  • zvolte pečlivě na svém těle místo, kam umístíte svůj vybraný obrázek. Je dobré mít možnost ornament v případě potřeby ukrýt pod šaty, jestliže si to okolnosti vyžádají. Nikdy nevíme, jaké povolání budeme za pár let vykonávat a tetování na viditelném místě není žádoucí například ve zdravotnictví, školství, státní službě nebo v bankovnictví.

Co vás čeká, jestliže se rozhodnete pro tetování...

  1. Po tom, co jste si vybrala svůj motiv, okreslí ho ve studiu speciální tužkou na pauzovací papír.

2. Místo, kam se bude ornament tetovat, tatér očistí antibakteriálním mýdlem a destilovanou vodou, odstraní chloupky a pokožku pečlivě dezinfikuje. Pak následuje potření roztokem, který zajistí kvalitní přenesení obtisku na pokožku.

3. Pak tatér obrázek linkuje strojkem s jehlami určenými k tomuto účelu. Jehly vnikají do kůže 1-2 mm hluboko a případné kapénky krve se odsávají do navlhčeného ubrousku.

4. Po obtažení začíná tatér obrázek barvit a stínovat. Jestliže je motiv rozsáhlejší, je dobré práci rozdělit do více částí. K tomuto druhu práce se používají jehly silnější nebo ploché.

5. Když je obrázek hotov a vy jste spokojená s výsledkem, je tetování přikryto ochranou fólií, aby se zamezilo přístupu infekce. Fólii lze odstranit po 2 - 6 hodinách, tetování omýt antibakteriálním mýdlem a opláchnout teplou vodou. Po osušení lze tetování lehce přetřít hojivým krémem. Ten budete natírat na svůj čerstvě tetovaný obrázek ještě asi týden.

6. Po dokončení tetování nepijte 24 hodin alkohol, pro dalších 28 dní se vyhněte přímému slunění, soláriu a zbytečnému přímému namáčení tetovaného místa.


 Nezapomeňte, že:  !
  • před početím práce je potřeba se studiem, které vaše tetování provádí, podepsat smlouvu o díle, kde jsou vyjmenovaná všechna rizika, případné opravy, které by mohly nastat.

  • veškerý použitý materiál (jehly, tubusy, a kelímky) musí být na začátku práce vyjmuty ze sterilního obalu před vámi a tatér musí pracovat ve sterilních rukavicích na jedno použití.
 
Máte nějaké tetování? Chcete? V kolika? :)
xoxo Liv
 
 
Facebook ♥ Ask.fm ♥ Instagram

6 komentářů:

  1. já mohla mít tetování k 15tinám, dokonce jsem to i měla povolený (ve 13 jsem si nechala píchnout piercing :D). Nicméně z toho sešlo, hlavně proto, že jsem nebyla schopna se rozhodnout pro motiv a nechtěla jsem si něco tetovat jen proto, abych to tetování měla. Jestli ještě o nějakém někdy budu uvažovat, to si netroufám říct... Každopádně líbí se mi to :) franckovaveronika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si nechávala ve 13. píchnout dírku do ucha :D mamka neprotestovala, ale taťka s tím měl problém, dneska jsem řešila tetování s tátou a ten nechce aby měla tetování, babička je silně proti tomu, mamce je to jedno, ale nedovolí mi to pod 18 let :) Mě se strašně líbí ten kůň a už tuším, že něco v takovém stylu budu mít ;) .. jinak tvůj blog odebírám, máš ho úžasný :)

      Vymazat
  2. Ja som o tom tiež spravila nedávno článok, pozri si, spisala som moj názor a aké kde chcem a neni toho málo :D

    www.its-only-about-you.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tvým názorem naprosto souhlasím :) není něco s čím bych nesouhlasila (y) :))

      Vymazat
  3. Pěkný článek, jo tetování :D nemám ráda poslední dobou opakující se motivy ptáčků, hvězdiček a ruzných pírek nebo dokonce nekonečna (wtf.? nekonečno jaký to má význam?)
    A s tvými rodiči souhlasím, v patnácti je podle mě opravdu brzo, mě to mamka dovolila až k 18tým narozeninám, no a dneska ve dvaceti ji jen řeku kam jdu a až se vrátím slyším jen že si to představovala jinak a trochu menší, a že vypadám jako trestanec :D Ale je fakt že mám druhé, a ještě se jich chystám na hodně.
    Co se týče zaměstnání tak doufám že se nějak uživím jako umělec, protže těm je dovoleno vypadat šíleně, a Franc byl vlastně taky učitel na umělecké škole, tak snad tetování v dnešní době až takovou překážkou nebude. :)
    Ps. ano kosti bolí příšerně, mám vysokej práh bolest, a na lopatce jsem se mohla chvílema zbláznit bolestí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš co to jsou ty "cool a swag" znaky, který musí mít každý :D
      Babička mi říká, budeš vypadat jako kdyby si vyšla z vězení, úplně ji slyším :D
      Tato doba se mění a třeba jednou bude tetování v zaměstnání povinné :DD co my víme, že? :P no jo moje fantazie (y) Franc je borec, jako každou svoji část těla mít potetovanou? to bych nezvládla už kvůli té bolesti :P

      Vymazat

Děkuji za Váš krásný komentář !