pátek 8. srpna 2014

Jak na rychlé zaschnutí laku

Ano. Je to tak, všechny to známe, spěcháte do školy, do práce, na pohovor, na rande, do divadla, ale nemáte čas na nalakování svých nehtů, protože Vám strašně rychle letí ten zatracený čas. Vypořádáváte se s tím, že si už nalakovat nehty nestihnete a při vaší neopatrnosti a smůle ho stejně někde setřete. To máte pak po radosti. Jenže jak máte ovlivnit rychlejší schnutí laku? pusťme se do toho ;)




Studená voda
-je velmi rychlá a účinná. Tento tip mám nejraději. Každopádně voda musí být nejlépe ledová. Je potřeba si do misky či do zašpuntovaného umyvadla napustit ledovou vodu a do ní vložit konečky prstů, samozřejmě s naneseným lakem neriskuj a dávej bacha, ať si ručníkem nesetřeš i lak. Pamatuj na to, že pokud si dáš nehty pod tekoucí vodu, akorát si proudem vody lak poničíš. Opačný princip můžete využít při odlakování, pokud máte problém lak z nehtů odstranit, namočte si je nejdřív na chvíli do teplé vody. Určitě to pak půjde snadněji.
 

Sprejový deodorant
-určitě máte doma nějaký sprejový deoš, rovna on je další z tipů na rychlejší zaschnutí a jak na něj? čtěte dál.. Ale pozor deodorant nesmí obsahovat žádný alkohol, to zjistíte na zadní straně obalu. Alkohol může zničit vzhled laku, což my rozhodně nechceme. Nanáší se ve vzdálenosti asi 10-20 cm daleko.  Pokud se ti na nehtech udělá bílá skvrna z deodorantu, normálně ji prstem setři, nepoškodí to nijak vzhled laku, ale dávej pozor, aby sis nesetřela zároveň ještě nezaschnutý lak

Chlad v lednici
Vyzkoušej také lednici. Pokud víš už předem, že lakování těžko stihneš, dej si do ledničky lak na 1-2 hodinky. Poté natři a lak by měl být hned uschlý.

Fénování
Tajemství je v použití studeného, nikoli horkého vzduchu – teplo totiž ve skutečnosti zaschnutí laku brání. Studený vzduch ale určitě zafunguje. Nevolte přílišnou rychlost ani blízkost, ať si lak nenafoukáte na jednu stranu a nevytvoříte si hrbolek.
 
 
Jak urychlujete schnutí nehtů vy?
Znáte nějaké velmi rychle schnoucí laky? sem s tím ;)

xoxo Livy ♥


Facebook ♥ Ask.fmInstagram

14 komentářů:

  1. Sú to dobré a užitočné rady :-) Fén je pomerne samozrejmý, ak človek nemá čas, o studenej vode som už počula, ale ešte som to neskúšala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studená voda opravdu pomáhá, jen si ty ruce pak nesmíš utřít do ručníku, což je samozřejmé, ale někoho to nemusí napadnout :) děkuju :)

      Vymazat
  2. od Miss Sporty mám rýchlo-schnúci lak a je super, som s ním veľmi spokojná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem zapomněla dopsat o různých rychlo-schnoucích produktech.. :) já takové rychlo-schnoucí laky nemám a ani je nějak nepotřebuji :P

      Vymazat
  3. Užasné typy, tohle by mě asi nikdy nenapadlo, jak vidím pomáhá studené:)

    http://purplepineap.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné typy, ale já jsem spokojená s urychlujícím sprejem od avonu :)!
    Recenze zde - http://nela-prochazkova.blogspot.cz/2014/07/recenze-urychlujici-sprej-na-nehty-od.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O něm jsem ještě neslyšela, určitě se kouknu :)

      Vymazat
  5. Voda mi přijde strašná, právě že se to nesmí utřít a schne to tak ještě déle :D Já na nehty většinou jen foukám nebo mávám rukama :D A pak mám ten urychlovač od Miss Sporty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak ono se to dá vydržet ;) když na ně foukáš nebo máváš rukama, tak se prý udělají takový vroubky na těch nehtech, proto to nedělám :)

      Vymazat
  6. Dříve jsem to zkoušela pomocí studené vody, ale postupem času jsem se na to vykašlala a dělám to jednoduše. Stáhnu si seriál, nalakuju si drápy a nechám je zaschnout během seriálu ;)

    "Tchýni" jsem kdysi koupila v Rossmanovi sprej na zaschnutí laku od Essence, ale neřekla mi, jestli ho vůbec používá, takže nevím, jak účinné to bylo :D

    Ale s tím deodorantem to bude asi na podobný způsob. Teoreticky by to šlo i lakem na vlasy, nebo ne? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně každý dělá něco jinýho :) já třeba nedělám nic z těch uvedených věcích, ale nechávám to zaschnout, mně zasychá lak poměrně rychle, takže nemám žádný problém ;)
      Možná, že by šel i ten lak na vlasy, jen teď nevím jestli v sobě nemá nějaké pozůstatky alkoholu ;)

      Vymazat
  7. Mňa zaujal tip na studenú vodu, a vloženie laku do chladničky. Vlastne o ničom zo zoznamu som ešte nepočula, najvyšší čas vyskúšať, nakoľko si lakujem nechty vždy na poslednú chvíľu. :) A vždy, keď si myslím, že už sú zaschnuté, tak si ich o niečo obtriem, a potom celý deň sa na ten "otlačok" na nechte pozerám. :D
    feeling-hoppy.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky se mi to tak dělá a dost z to nadávám ;) jen to vyzkoušej, pak dej vědět, jestli tobě něco pomohlo :)

      Vymazat

Děkuji za Váš krásný komentář !